Back

Anki won't play audio

#1
I'm going over everything I've learned in Genki I through Anki, but this time I've added pitch accent (one of the things my iTalki tutor is really stressing (no pun intended)). So, I installed the plug-ins "Japanese Support" (3918629684) (for furigana), "Japanese pronunciation/pitch accent" (932119536), and "Download audio" (3100585138) (for native recordings). If the Download audio plugin doesn't have audio for a word, I use Forvo.The note type I'm using is called "Japanese (recognition&recall)-cd73a" so it automatically creates a card with the English meaning on the front and a card with the Japanese word on the front (and vice versa).

My fields are:

Expression
Meaning
Reading (for furigana)
Audio
Pronunciation
(screenshot)

Is this too many fields for the card type I'm using? The front and back look like this. Everything is working smoothly except for the audio.

update: I just tried it with another, less complex, card and it still didn't work. I really have no clue why this is happening.
Edited: 2017-04-18, 2:11 pm
Reply
#2
I don't see audio anywhere on your card.  Add this to the bottom of your front template:  
Code:
<br>
{{Audio}}
Edited: 2017-04-18, 2:41 pm
Reply
#3
(2017-04-18, 2:39 pm)yogert909 Wrote: I don't see audio anywhere on your card.  Add this to the bottom of your front template:  
Code:
<br>
{{Audio}}

Thank you so much! Is there any way to put the play button in the center of the card?
Reply
JapanesePod101
#4
It should be centered horizontally.  You want to center it vertically?
Reply
#5
(2017-04-18, 3:09 pm)yogert909 Wrote: It should be centered horizontally.  You want to center it vertically?

The black arrow is how it appears: http://i.imgur.com/h3G4QEt.png

Another problem came up; the audio works fine for the recognition cards but doesn't play for the recall ones, even though it's still there.

edit: nvm fixed it
Edited: 2017-04-18, 3:55 pm
Reply